Contrasenyes, un aliat o un enemic?

En l'entrada d'avui ús parlaré dels perills de tindre una mala contrasenya. Tothom a tingut que crerar-se un compte alguna vegada, i amb això ha tingut que posaré una contrasenya. Lo mès segur es que tinguis una contrasenya per a tot, que no varii mès que per un numero o per una lletra depenent dels requisits que et demani aquesta pagina/aplicació a la que vulguis registrar-te. I això és un error
Per començar ús explicaré lo que són els requisits que normalment et demanen per crear una contrasenya en llocs com twitter o google.

.


Google



Twitter








Com podreu observar els requisits de google són mès extensos que els de twitter, a mès et donen una explicació amb el perquè la teva contrasenya te que tindre unes característiques determinades, característiques que deprès ús explicaré. Això ens demostra novament que la xarxa social es de les mes insegures que hi ha, així que si voleu crear-vos un compte de twitter aneu amb molt de compte.

Per que les contrasenyes son el nostrea aliat? Aquesta pregunta te una resposta molt simple, perquè una contrasenya es privada, ningú mès que tu la tendria que sapiguer i si aquesta no estigues qualsevol persona podria entrar al teu compte.
Per que es el nostre enemic ( de vegades)? Perque normalement a l'hora de crear una contrasenya ho fem amb unes caracteristiques molt comúns i sempre utilitzem la mateixa o fem lleus variacions d'aquesta.
Com fer una bona contrasenya? Les contrasenyes que nosaltres tenim són una manera de protegir la nostra informació i la nostra privacitat, ja sigui amb un compte del banc o amb un compte de steam. Per aquest motiu es te que tindre molt de compte amb lo que fiquem, ja que hi han moltes aplicacions que ens poden averiguar la nostra contraseña o persones que simplement tenint una mica de coneixement sobre nosaltres la pot esbrinar facilment.

- En primer lloc per crear una bona contrasenya lo que teniu que fer es no ficar el vostre nom, data de naixement, lletres de l'abecedari, numeros previsibles, series favorites...
Hi han un munt d'exemples d'aquest errors molt tipics, els quals tothom em cometut o estem cometint ara mateix, de fet en forma de burla hi han un munt de pagines webs que et fiquen amb un ranquing les pitjors contrasenyes que ha ficat la gent a internet. Un exemple d'això es nació digital.

- En segon lloc teniu que tenir en compte que si utilitzeu la mateixa contrasenya per a tot i ús agafen un compte amb la seva contrasenya també ús haura agafat tots els vostres comptes. Per això mateix teniu que crear-vos una contrasenya per a totes les pagines webs.

En general teniu que crear contrasenyes complicades per a cadascun dels vostres comptes, això ús ajudara en cas de que ús aconsegueixin agafar algún dels vostres comptes. Jo ús he resumit les dos mès inportants pero plataformes com google"> ús explica molt bè els requisits per tindre una bona cotrasenya.

Però, com enrecordarme de totes les contrasenyes? Això te una resposta molt senzilla, creeu un bloc de notas o agafeu una llibreta on ús podeu apuntar totes les contrasenyes. Dic bloc de notes perquè posteriorment ús explicaré com codificar-les per a que solament vosaltres pugueu llegir-ho.

Si voleu aprendre mès sobre la securetat de l'internet aquí ús deixo uns links i videos amb els quals aprendreu mès. Aquí teniu un video i una pagina web.




































Share on Google Plus

About ioypy

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deja tu oppinion y preguntas =)